Vi är måna om att dela med oss av vår kunskap och uppmanar alla våra konsulter att göra detsamma. Eftersom vi är nyfikna på konsulternas syn på oss har vi ställt tre snabba frågor till Ulrika, som både är ute i uppdrag åt ShareNode, medverkar i våra nätverk samt varit beställande kund av ShareNodes tjänster. Hon kallar sig en ”Boomerangande ShareNodare”.

Vilken är din relation till ShareNode?
”Jag är nog den person som haft flest olika roller hos ShareNode. Idag är jag interim HR-manager via ShareNode samtidigt som jag är med och driver ShareNodes nätverk för Lönechefer och HR-operationschefer. Tidigare har jag varit anställd på både heltid och deltid. Jag var bland annat med i uppbyggnaden av rekryteringsverksamheten. Vi myntade begreppet boomerangande, just eftersom jag dras till gänget på ShareNode och gillar att komma tillbaka!”

Hur upplever du vårt samarbete och finns det något som du tycker utmärker oss gentemot andra i branschen?
”Själva flexibiliteten är ju ShareNodes signum, att hitta snabba lösningar som gynnar både mig som konsult och kunden. Det tycker jag är unikt, och det sticker ut. Många andra konsultföretag är inte lika flexibla och kan inte erbjuda olika typer av samarbeten. Här kan du vara anställd internt, anställd konsult, interim konsult med eget företag, underkonsult för enstaka utvecklingsinsatser med både kortare och längre uppdrag samt att du kan vara utbildnings- och workshopledare i ShareNode Academy om du besitter den kompetensen.”

Har du något tips att dela med dig av, till någon som står i startgroparna inför ett karriärbyte?
”Våga prova olika roller, speciellt om du är i början av din karriär eller om du känner att du kört fast i karriären. Vi människor skiljer oss ju åt, då vi har olika karriärstilar och passar bra för olika upplägg, anställningsformer och arbetsgivare. Vissa vill vara specialister, andra vill klättra i organisationen som ledare, några vill utvecklas i sidled och därigenom bygga vidare på sin kompetens, andra vill byta till något helt nytt. Arbetsmarknaden har verkligen utvecklats det senaste decenniet och blivit mer diversifierat och anpassat för att människor är olika samt har olika behov – våga använd det till din egen fördel!”

Vad är det bästa med interimsuppdrag?
”Det passar mig personligen att komma in i en verksamhet och lösa ett problem. Kunden har ett tydligt behov och mitt uppdrag blir att snabbt sätta mig in i det, hjälpa till och leverera. Just i mitt nuvarande uppdrag hos kund handlar det om att fylla en lucka under tiden ett nytt HR-system ska implementeras. Jag har alltid känt mig inkluderad i verksamheten, precis som de anställda, och jag känner mig som en i gänget. Eftersom jag kommer in i en ny verksamhet är det mycket nytt som ska in på kort tid, och även om det i början är mycket att sätta sig in i, så trivs jag med den typen av arbete där jag hela tiden utvecklas. Att vara interimskonsult passar mig på många sätt då det gör att jag i viss mån kan välja arbetsuppgifter, bransch och arbetstider. Det är verkligen något jag rekommenderar fler att prova!”

sharenode

Kostnadsfri guide

Vill du veta mer om RPA och digitala medarbetare? Ladda ner vår guide: Rekrytering av digitala medarbetare


    Senaste inläggen

    Visa alla

    Close-up


    Vill du vara säker på att få mer inspiration från oss? Följ oss på LinkedIn