Från interimskonsult till lönechef

Marlene Gustafsson startade som interimskonsult via ShareNode hos Cognizant. Idag axlar hon rollen som lönechef. Vad hände och hur gick det till? Detta ville vi veta mer om, så vi tog ett samtal med Marlene.

Hej Marlene Gustafsson, Service Delivery Lead, Bonnier Solutions. Du har gjort lite av en karriärsresa under det senaste året som vi på ShareNode har fått vara en del av. Berätta, vad har hänt? 

Jag började som lönespecialist på Cognizant i juni 2020, som interimskonsult via ShareNode. Då var det lite på tal att det kanske skulle behöva en gruppchef på Payroll. Jag kände till att dom hade en interimslösning för rollen som lönechef och hade ganska snabbt uppfattat att det fanns utvecklingspotential på Cognizant. När jag och verksamhetschefen började ha dialog med varandra uppskattades mina idéer och vi fick bra samtal. Jag hade nog egentligen siktet på en gruppchefsroll att det nu blev en lönechefsroll är otroligt utvecklande för mig.  

Hur kom du i kontakt med ShareNode, hade du någon tidigare erfarenhet om ShareNode?  

Jag hade tidigare en anställning på Accountor där Kristin Annerstedt (Talent manager på ShareNode, reds anm.) var på HR avdelningen, så vi var i kontakt på LinkedIn. När jag hastigt blev uppsagd från min provanställning skickade jag ut en förfrågan om någon behövde en lönespecialist. Då hittade jag och Kristin varandra igen. Jag visste att hon hade börjat på ShareNode, men visste inte så mycket om ShareNode. 

Du startade som lönespecialist på Cognizant – berätta vad som fick dig att välja det/söka det/? 

Jag har tidigare varit intresserad av Bonnier Solutions när jag och Kristin kom i kontakt och de behövde en lönespecialist med erfarenhet av HR+6 snarast, hoppade jag på uppdraget. Min semester kunde jag ta lite senare. Bonnier Solutions behövde en konsult som hade erfarenhet av HR+6, och det systemet tycker jag om så jag tvekade inte att börja. Kristins beskrivning av uppdraget stämde väl så det var ett bra val att börja.  

Hur var kontakten med ShareNode under din tid som konsult? 

Vi har haft löpande kontakt, kanske inte för att jag har haft behov men ShareNode har kontaktat mig för att följa upp hur uppdraget går och om allt känns bra. Det har känts tryggt för mig. 

Stort tack Marlene och fortsatt lycka till i din roll. 

sharenode

Är du nyfiken på våra tjänster inom interim och rekrytering? Här kan du läsa mer om Rekrytering och Interim Eller kontakta med oss så berättar vi gärna mer.


Vill du vara säker på att få mer inspiration från oss? Följ oss på LinkedIn

Kostnadsfri guide

Vill du veta mer om RPA och digitala medarbetare? Ladda ner vår guide: Rekrytering av digitala medarbetare


    Senaste inläggen

    Visa alla

    Close-up