Hej! Kerstin Schillberger, ansvarig för Lönechefsnätverket

"Ett nätverk vars upplägg utgår från trender och omvärldsbevakning, hur det påverkar lönefunktionen och dess roller."

Ni startat ett nytt nätverk i ShareNodes namn. Ett nätverk för Lönechefer. Berätta mer.

– I mars startade vi vårt första nätverk för Lönechefer och vilken fantastisk start vi fick. Många deltagare hade saknat ett nätverk som tog upp deras problematik där de befinner sig. Det blev en fulltecknad dag med många nya bekantskaper.

Var det något särskilt som ni kunde se stack ut?

Gruppen konstaterade att de nätverk som finns på marknaden är inom HR området vilka ofta är systeminriktade och enbart tar upp specifika sakfrågor inom lön. Dagens träff berörde främst ämnet digitalisering inom löneområdet utifrån trendspaning och hur lönefunktionen och dess roller kommer att påverkas i framtidens digitaliseringstrend.

Vilka frågor kom upp?

Vi står inför den fjärde industriella revolutionen, digitalisering. Innebär digitaliseringen att kompetenskraven på lönerollen förändras? Hur ser dagens utbildningsprogram ut? Hur påverkar verksamhetsutveckling och ledarskap där olika generationer och mognadsgrad i färdigheter och förmågor möts? Hur möjliggör organisationerna innovation och nytänk? Dessa frågeställningar var några av alla frågor som kom upp på bordet och som vi kunde samtala kring. En del fick svar andra insiktsfulla spaningar. Men väldigt givande samtal som ledde fram till lösningar.

Vid dagens slut hade gruppen tagit sig från att vara främlingar till att vara innovativa utvecklare. Dels genom uppgifter under dagen men även i en digital grupp där de mellan träffarna kan fortsätta att stötta varandra.

Nu efter att första träffen blev så bra måste det kännas lugnt, eller?

– Vi fick verkligen en bra start, vi visste att det fanns ett utrymme att fylla för denna grupp. Så arbetar vi med våra nätverk överlag. Vi omvärldsbevakar och arbetar nära verksamheterna för att förstå dagens och morgondagens utmaningar. Men vi kan inte luta oss tillbaka, vi behöver hela tiden vara med och spana inför nästa och nästa. Det kan gå fort när förändringar sker.

sharenode

Är du nyfiken på våra Lönechefsnätverk?

Anmäl ditt intresse genom att mejla oss här så kontaktar vi dig.

Vill du veta mer om vilka nätverksgrupper vi har för år 2020? På vår sida om Nätverk som du når här  har vi samlat våra pågående nätverk där du kan läsa mer, Du kan även anmäla ditt intresse genom att mejla oss så tar vi kontakt med dig.


Vill du vara säker på att få mer inspiration från oss? Följ oss på LinkedIn

Kostnadsfri guide

Vill du veta mer om RPA och digitala medarbetare? Ladda ner vår guide: Rekrytering av digitala medarbetare


    Senaste inläggen

    Visa alla

    Close-up