På vår konsultträff idag fick vi ta del av Skanskas arbete med att rekrytera en robot. Christel Skoog och Malin Ekstrand delade generöst med sig av sina erfarenheter av att införa RPA (Robotic Process Automation) i verksamheten. Vi passade såklart på att ställa några frågor till dem:

Vilken nytta har robotarna gjort för er?

”Robotarna har gjort det möjligt för oss att fokusera på kunderna på ett sätt vi inte haft tid till förut. Den tid som robotarna frigjort har också möjliggjort en ännu bättre kontroll och kvalitet i de tjänster vi utför.”

Hur upplever medarbetarna robotarna?

”Vi involverade medarbetarna tidigt i arbetet och vi har pratat mycket om det. De är positiva till vår robot som vi kallar Bob, så pass positiva att han finns representerad i en liten figur på kontoret. Medarbetarna är trygga med Bob och ser hans närvaro som en avlastning.”

Vad är ert långsiktiga mål med att använda robotar i ert arbete?

”Vi ser många fördelar med att använda robotar. Vi hanterar stora volymer i processer med stora risker, t.ex. upplägg av leverantörer eller uppdatering av bankkontonummer, robotarna möjliggör att fel på grund av den s.k. mänskliga faktorn elimineras. Den tid som frigörs för våra medarbetare kan nyttjas på flera olika sätt t.ex. till att utöka vårt tjänsteutbud, proaktivt arbete med våra kunder och leverantörer och till utveckling och förbättring av våra processer. En annan klar fördel är att det hjälper oss att bli mer kostnadseffektiva och konkurrenskraftiga.”

sharenode

Följ oss gärna på LinkedIn för senaste nytt

Kostnadsfri guide

Vill du veta mer om RPA och digitala medarbetare? Ladda ner vår guide: Rekrytering av digitala medarbetare


    Senaste inläggen

    Visa alla

    Close-up