Vi fyller fem år!

Det vill vi givetvis uppmärksamma. Vad har hänt under dessa år och hur ser historien ut? Vi pratar med ShareNodes grundare och vd Anna Chibba.

Hej Anna, vd och grundare av ShareNode, det har nu gått fem år sedan starten av företaget, berätta, hur startade du?  

– Med fem år i backspegeln är det så mycket som har hänt och som jag är stolt över med ShareNode. Det startade som en idé som jag fick när jag själv var affärsstödchef för en gemensam ekonomifunktion. Uppdraget innebar att etablera ett nordiskt SSC med nytt systemstöd, gemensamma processer och gränssnitt. Jag hade behov av kompetensförstärkning och stöd av både verksamhetskonsulter och interimstjänster. Jag insåg att trots att det fanns många bolag på marknaden så saknades förståelsen ibland för hur kundens vardag ser ut och vad kunden egentligen behöver. Det var få leverantörer som hade ”inifrån” perspektivet, som själva hade varit i situationen.

Med den insikten kändes det naturligt att starta ett nischat konsultbolag, som förstår kundens sits, det vill säga har ett inifrån perspektiv. Det blev starten för ShareNode och vårt namnval speglar att vi är en nod för kunskapsdelning, stöd och hjälp för organisationer inom vår nisch. Med åren har vi vuxit och breddat våra erbjudanden inom interim, rekrytering, verksamhetskonsulter och nätverk inom ekonomi, lön och HR.

Hur ser du på affärstödsfunktionernas utveckling på sikt? 

– Jag tror det kommer hända mycket inom detta område, både som en följd av ökad automatisering och digitalisering men också drivet från verksamheten och medarbetarnas krav, behov och förväntningar.

Automatisering och digitaliseringen kommer successivt leda till att våra arbetssätt förändras och vi behöver tänka om, kring vilka kompetenser vi behöver och hur vi organiserar oss. Verksamheten och medarbetarna kommer att kräva ett mer framåtriktat stöd från affärsstödsfunktioner och samtidigt ska vara lätt att få rätt stöd från sitt affärsstöd i rätt tid. Kravet på service kommer att öka.

Jag kan förundras över att bolagen inte har kommit längre med utvecklingen av sina affärsstödsfunktioner. Framöver kommer det att förväntas en större grad av interaktion och samverkan mellan funktionerna för att kunna leverera det stöd verksamheten behöver och efterfrågar. Man måste vara mer i synk och mindre silo. Här är ett område som jag tycker är spännande i kombination med automation och AI såklart som det talas allt mer om nu.

När du lyfter blicken och ser framåt i 5 år, var är ni då?  

– Fem år är en lång tid, vem hade för ett år sedan kunnat förutse det som skett? Jag tror på värdet att ha en målbild om vad man vill uppnå, och reflektera över varför man finns som bolag. Men jag tror också att man ständigt behöver kalibrera sig mot samtiden och vara lyhörd.

Vi kommer absolut att ha kvar vår nisch affärsstödsfunktioner och jag tror det kommer ske ganska stora förändringar inom dessa funktioner. Kortfattat, många kommer att behöva stöd och hjälp för att få effektiva organisationer när de anammat nya digitala arbetssätt. Där ser jag att vi kan fortsatt vara en viktig samarbetspartner både som en leverantör av konsult-, interims- och rekryteringstjänster men även som en nod för kunskapsspridning och – delning igenom våra nätverk.

Slutligen, hur firar ni detta?  

– Med en härlig fest såklart – 5 års jubileumsfest! Men, det får bli efter sommaren eller till hösten, för vi vill träffas på riktigt. Vi längtar efter att få ses och fira tillsammans med både kunder, konsulter och kollegor som har varit med och bidragit till vår utveckling genom åren. Jag känner en stolthet, glädje och tacksamhet för vad vi har åstadkommit tillsammans hittills och vill gärna dela den känslan med flera.

Tack Anna!

sharenode

Är du nyfiken på våra tjänster inom interim och rekrytering? Här kan du läsa mer om Rekrytering och Interim Eller kontakta med oss så berättar vi gärna mer.


Vill du vara säker på att få mer inspiration från oss? Följ oss på LinkedIn

Kostnadsfri guide

Vill du veta mer om RPA och digitala medarbetare? Ladda ner vår guide: Rekrytering av digitala medarbetare


    Senaste inläggen

    Visa alla

    Close-up