ShareNode har drivit professionella chefsnätverk i åtta år riktat till olika chefsgrupper inom ekonomi, lön och HR. I en alltmer snabbrörlig värld är behovet av att dela erfarenheter, hämta inspiration och kunskap från andra större än någonsin.

Sharing is Caring

På ShareNode tror vi starkt på värdet av att dela med sig av kunskap och lärdomar. Vi tror på det så starkt att Share är ett av våra värdeord. Våra professionella nätverk handlar mycket om att dela med sig av sina erfarenheter och lära av varandra. Vi vill uppmuntra till denna form av utveckling och lärande. Om du inte redan nu har befintliga nätverksform vill vi uppmuntra dig till att prova.

”Så givande, så glad att jag provade detta nätverk!”

Vi ställde tre frågor till tre deltagare i nuvarande lönechefsnätverk om vad de tycker om nätverkandet och vad det har gett dem i vardagen. Läs vad Ann-britt Carlsson ICA, Helena Bengtsdotter på NCC och Madeleine Nordström Serviceförvaltningen inom Stockholm stad värdesätter med att delta i nätverket.

Vad tycker du är mest värdefullt med ShareNodes nätverk och nätverksupplägg?

 • Jag har nu varit med ett år i ShareNodes lönenätverk och det mest värdefulla för mig hittills har varit dialogen och erfarenhetsutbytet mellan kollegor i nätverket. Vår dialog på nätverksträffarna men även den dialog och kommunikation som vi har mellan träffarna, den är otroligt värdefull och uppskattande (Ann-britt, ICA).
 • Det mest värdefulla är mötet och samtalen med andra lönechefer (Madeleine, Serviceförvaltningen)!
 • Mötet med andra som har samma roll, reflektera, dela erfarenheter och få inspel och tips.
 • För egen del fungerar nätverket som en hållplats för just reflektion, var är vi, var står andra, vad händer omkring oss.
 • Föreläsarna har också varit väldigt bra.
 • Att vi involverats i att sätta upp innehållet för kommande nätverkssäsong (Helene, NCC).

Har du haft någon konkret erfarenhet av det ni gått igenom under träffarna?

 • Absolut, många av de ämnen och områden som vi diskuterar och tar upp i nätverket har jag direkt kunnat ta tillbaka till min organisation för dialog vidare i min ledningsgrupp och med mina kollegor (Ann-britt, ICA).
 • Det finns alltid någonting att reflektera över efter träffarna och funderingar över om det är något för ens egen verksamhet att ta efter. (Madeleine, Serviceförvaltningen).
 • Fått med mig många bra konkreta tips, både i ledarskap och fen förändrade rollen för personer inom lön (Helene, NCC).

Vem skulle du rekommendera att anmäla sig till ShareNodes nätverk?

 • Om du som lönechef vill dela med dig av dina erfarenheter samt vara öppen för de tankar och inspel som du får i nätverket, så kommer det att ge dig mycket att vara med i nätverket (Ann-Britt, ICA).
 • Både juniora och seniora lönechefer, det är mixen som gör dynamiken i gruppen (Helene, NCC).

Vi vill rikta ett stort tack till Ann-britt Carlsson, ICA, Helene Bengtsdotter, NCC och Madeleine Nordström, Serviceförvaltningen Stockholm stad för att ni svarat på dessa frågor.

Vi ses till våren när nästa säsong för Lönechefer startar igång!

Läs mer:
Nätverk | ShareNode – professionella nätverk för ledare

sharenode

Vill du vara säker på att få mer inspiration från oss? Följ oss på LinkedIn

Kostnadsfri guide

Vill du veta mer om RPA och digitala medarbetare? Ladda ner vår guide: Rekrytering av digitala medarbetare


  Senaste inläggen

  Visa alla

  Close-up